• 1403/10/23 - 09:05
  • - تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و رفع چالش‌های کشاورزی؛ اولویت سازمان تات

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در هفتصد و پنجاهمین جلسه شورای تحقیقات این سازمان بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های تحقیقاتی، گسترش طرح‌های دانش‌بنیان و توجه ویژه به ابرچالش آب تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گل‌محمدی، با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه، خواستار تعامل بیشتر نهادهای استانی و ملی برای حل مشکلات حوزه کشاورزی شد.

وی، با تأکید بر اهمیت استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اظهار داشت: مشکلات زیرساختی در برخی ایستگاه‌های تحقیقاتی وجود دارد که نیازمند توجه ویژه است؛ ما در تعامل با نمایندگان مجلس و مقامات استانی، اقداماتی را برای رفع این مشکلات آغاز کرده‌ایم. در برخی موارد، استانداران و دیگر مقامات وعده‌هایی برای تأمین بودجه از منابع استانی داده‌اند که می‌تواند کمک مؤثری به پیشبرد برنامه‌ها باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم تامین تجهیزات در برخی موسسات تحقیقاتی نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا، همکاری‌های خوبی با استانداران و نمایندگان مجلس آغاز شده که امیدواریم در جشن پنجاهمین سالگرد سازمان به نتایج مثبتی دست یابیم.

رئیس سازمان تات همچنین به سیاست‌های تشویقی برای کارکنان و اعضای هیئت علمی اشاره کرد و افزود: سازمان تلاش کرده است انگیزه‌بخشی را از طریق اعطای پایه‌های تشویقی و ارائه امتیازات ویژه به کارکنان گسترش دهد. این مشوق‌ها شامل تمام بخش‌های سازمان از رانندگان و نگهبانان گرفته تا پژوهشگران خواهد بود. در همین راستا، پیشنهادهایی برای بازنگری در آیین‌نامه‌ها و افزایش پاداش‌ها ارائه شده است.

گل‌محمدی همچنین بر اهمیت توسعه طرح‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و گفت: سند دانش‌بنیان امنیت غذایی به‌عنوان یکی از محورهای اصلی برنامه هفتم توسعه تعریف شده است و باید از ظرفیت‌های موجود برای افزایش تعداد طرح‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم. هدف ما رساندن ۳۵۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه کشاورزی به هزار شرکت است.

وی در ادامه به ابرچالش آب اشاره کرد و افزود: تمام طرح‌ها و پروژه‌ها باید با در نظر گرفتن بحران آب طراحی و اجرا شوند. اگر همین روند ادامه یابد، با کاهش منابع آبی مواجه خواهیم شد و نمی‌توانیم اهداف تولید ۱۶۰ میلیون تن محصولات کشاورزی را محقق کنیم.

رئیس سازمان تات در پایان از توجه وزیر جهاد کشاورزی به سازمان تات قدردانی کرد و افزود: انسجام خوبی در بدنه سازمان ایجاد شده و امیدواریم بتوانیم برنامه‌های خود را با سرعت بیشتری پیش ببریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت پاسخگویی در سازمان گفت: برگزاری رویدادها، نمایشگاه‌ها و مستندسازی دستاوردهای سازمان باید با هماهنگی کامل انجام شود. این موضوع نه‌تنها به شفافیت کمک می‌کند، بلکه جایگاه سازمان را نیز در سطح ملی ارتقا می‌دهد.

گل‌محمدی همچنین بر اهمیت تحلیل گذشته و برنامه‌ریزی برای آینده تأکید کرد و افزود: ما باید در حوزه‌های مختلف کشاورزی، از زراعت تا شیلات، برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشیم. در ۱۰ سال آینده، انتظار داریم با معرفی ۱۰ تا ۱۵ آزمایشگاه مرجع در کشور، نقش سازمان در ارتقای استانداردها و فناوری‌های کشاورزی پررنگ‌تر شود. این موضوع نیازمند همکاری همه‌جانبه و استفاده از ظرفیت‌های ملی، نظیر صندوق توسعه ملی، است.

  • گروه خبری : سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 191412
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی

تصاویر